Наприкінці червня, на Рівнещині, виявили чоловіка, якого невідомі зв'язали, побили та залишили помирати у стінах власного будинку. Його виявили сусіди, після чого у важкому стані відбулася госпіталізація потерпілого. За кілька днів оперативники управління стратегічних розслідувань, слідчі Сарненського відділу поліції спільно із прокуратурою встановили нападників та провели заходи для їх затримання.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зазначено, що вдалося встановити всіх учасників розбійного нападу. Вони входили до складу групи, яка «спеціалізувалася» на скоєнні подібних злочинів із застосуванням зброї. Організував діяльність злочинного угруповання 46-річний мешканець Рівне нської області. 

Поліцейські встановини місця проживання нападників, локації, де вони могли переховуватися, а також автомобілі на яких вони пересувалися. Після цього було проведено заходи затримання підозрюваних. 

"У вівторок, 7 липня, правоохоронці за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали організатора та двох учасників злочинного угруповання. Одночасно із затриманням було розпочато проведення 10 санкціонованих обшуків на території Рівного та Рівне нської області. Серед вилучених речей – майно, яким заволоділи зловмисники під час розбійного нападу. Зловмисники затримані, їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Найближчим часом підозрюваним буде обрано запобіжні заходи", - йдеться у повідомленні. 

Наразі проводяться заходи для встановлення осіб, які також можуть бути причетні до злочинної діяльності групи. Також, встановлюється походження вибухових пристроїв та речовин, які були вилучені з помешкання потерпілого – гранати Ф-1, тротилову шашку та електронний детонуючий пристрій.

"За скоєння розбою, вчиненого організованою групою та поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна", - зазначили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.