На Рівненщині презентували проєкт «Великого культурного шляху «Via Regia».

Про це повідомлено на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації.

На базі Державного історико-культурного заповідника м. Дубна відбулася онлайн зустріч, під час якої презентували ініціативу. Також повідомляється, що серед учасників – представники органів влади та культурних закладів Рівне нської, Львівської, Волинської, Житомирської та Київської областей, а також – Європейського культурно-інформаційного центру в Тюрінгїі (м. Ерфурт, Німеччина), які безпосередньо втілюють проєкт культурного шляху «Via Regia» на території Європейського союзу.

Зазначено, що метою проєкту є створення мережі культурно-мистецьких центрів, які функціонують та знаходяться на маршруті «Великого культурного шляху «Via Regia».

Працівники Дубеньского заповідника мають план об’єднати культурний спадок України та консолідувати зусилля культурних закладів у Дубно, Рівному, Острозі, Львові, Бродах, Луцьку, Володимир-Волинському, Радомишлі, Житомирі та Києві. Вищезгаданий проект передбачає об'єднання культурно-мистецьких організацій у 5 областях України: Рівне нській, Львівській, Волинській, Житомирській та Київській.

"Логіка створення мережі зумовлена існуванням великого туристичного маршруту, який об’єднує міста із значним культурним спадком на шляху міжнародної магістралі Е40. Ці міста знаходиться на шляху «Via Regia», що дозволить активно розвивати питання внутрішнього та міжнародного туризму", - йдеться у повідомленні.