Джерело: ДСНС у Рівненській області
Сьогодні, 7 липня, о 21:15 на спецлінію "101" надійшло декілька телефонних дзвінків від громадян, що у селі Обарів Рівненського району місцеві жителі спалюють автомобільні шини, святкуючи таким чином свято Івана Купала.

Вогнеборці та поліцейські оперативно відреагували на повідомлення громадян. Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Рівне нській області. 

На місце виклику було направлено чергове відділення бійців 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне .Також на місце виїхав екіпаж патрульної поліції.

На місці рятувальники встановили, що на відкритій території горить одночасно декілька десятків шин. Загрози поширення вогню на житлові будинки немає, а от чорного диму, що йшов у вікна будинків було дуже багато.

Вогнеборцями вогнище було погашене, а людям пояснено, що палити автомобільні шини дуже небезпечно для їхнього здоров'я.

Додамо, що шини складаються з продуктів переробки нафти та багатьох полімерів, які при згорянні утворюють оксиди металів, азоту та сірки. Ці речовини є потужними алергенами, від яких можна отримати як гості отруєння, так і віддалені наслідки у вигляді онкозахворювань. 

Читайте також: Небезпечне святкування: на Рівне нщині вибухнуло купальське вогнище