Центр міжнародних проектів "Євроосвіта" у партнерстві із міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, презентував новий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «ТОП-200 Україна 2020».

Про це йдеться на сайті Освіта.ua.

Укладачі рейтингу зазначили, що базовим принципом було забезпечення повної відкритості, прозорості і незалежності ранжування університетів. Для створення рейтингу використовувалися лише відкриті дані прямих вимірів, які були розміщені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних, а також міжнародних організацій та установ. Важливо зазначити, що дані або експертні оцінки самих університетів та органів управління ними - не використовувалися.

Крім того, укладачі рейтингу намагалися врахувати всебічність і багатогранність діяльності університетів. Цьоогорічний рейтинг "ТОП-200 Україна 2020" розраховувався за 10-ма показниками (6 із них є міжнародними, а 4 - національні). До речі, вагові коефіцієнти міжнародних показників діяльності університетів (результати у світових рейтингах, участь університетів в програмах Erasmus+ Європейського Союзу) встановлені вищими за вагові коефіцієнти національних показників.

Перше місце у цьогорічному рейтингу посів Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені ігоря Сікорського", який змістив із першої сходинки Київський національний університет імені Тараса Шевченка. На 50-му місці знаходиться Національний університет водного господарства та природокористування, а на 93-му - Національний університет “Острозька академія”. Рівне нський державний гуманітарний університет посів 112 місце, а на 193-му - Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім С. Дем’янчука.