У Рівному парковки привласнюють. Так, власники кафе, ресторанів, магазинів самовільно захоплюють територію під стоянку автомобілів. Встановлюють там свої знаки, таблички. І дозволяють паркувати лише автомобілі своїх клієнтів. Чи законні такі парковки і чи зважають рівняни на такі таблички?

Майже в самісінькому центрі Рівного біля будинку на вулиці Соборній власники магазину самостійно розмалювали собі розмітку і встановили ось такий знак. Мовляв, тут паркувати свої автомобілі мають право лише вони та їхні клієнти.

- Такі надписи вони навіть не за ДСТО, вони в довільній формі виконані, і на яких написано, кожен що хоче і коже, що забажає. Ні, такі написи не мають юридичної сили, - пояснює речниця патрульної поліції в Рівне нській області Оксана ЮРЧЕНКО.

Власники парковки кажуть, хоч і не законно, але з чистою совістю встановили тут цю табличку. Осільки, додають, цю парковку вони облагороджували власними руками.

- Виділяли кошти на асфальт, який там вкладали, бо там було не придатно для парковки. Тому я вважаю, ми мали прво написати, що ця парковка в тому числі і для магазину майстер. 0100 // 0107 просто з дев`яти до шести, оскільки це центр міста, всі заїжджають, тому ми хотіли б, щоб наші клієнти мали можливість припаркуватись, - каже власник магазину Валерій СЛАДКОВСЬКИЙ.

А це двір на вулиці Княгині Ольги у Рівному. Тут власники авто вирішили самовільно захопити собі паркомісця. І своє, так би мовити, право власності оформили як могли.  

А поруч знаходиться теж парковка, і теж нібито приватизована. Ще й відповідний знак стоїть. Мовляв, все законно. Однак, водії на цей знак не зважають, оскільки, кажуть, помітно, що він саморобний.

Водії кажуть, деякі підприємства нахабніють встановлюючи подібні таблички. Але зазвичай, ніхто не звертає на це уваги і все одно паркуються на цих місцях. Мовляв, лише на кілька хвилин.  

Або ж вважають, що в Рівному можна припаркуватися і в іншому місці.

В поліції кажуть, таке привласнення паркомісць є незаконним. Адже, приватні або ж дозволені стоянки повинні відповідно облаштовуватись.

- Тоді огороджується. І це зовсім інша тоді справа, - каже Оксана Юрченко.

В поліції ж закликають, на такі незаконні таблички не зважати, а паркувати свої машини тільки у спеціально відведених для цього місцях.

Читайте також: Троє мотоциклістів опинилися у лікарні на Рівне нщині