Люди, які щорічно балують себе відпусткою, довели: половина речей, утрамбовані в дорожній баул, виявляється просто непотрібною. Але найчастіше в чемодан ми не кладемо найважливіше - правильну аптечку

Їдемо на море
Перше, про що замислюються, збираючи валізи у відпустку, це про засоби захисту від сонця. У дорожню сумку кладемо сонцезахисні креми. Чим світліше шкіра, тим вище повинна бути ступінь захисту. Якщо сонцезахисні препарати не допомогли і ви обгоріли, потрібні засоби, які допоможуть позбутися від почервоніння і запобігти появі слідів і пігментації. Також обов'язкові жарознижуючі засоби. Люди, які страждають морською хворобою, навряд чи вважатимуть за краще провести всю відпустку в морі. Хоча бувають випадки, коли людина виявила у себе цю хворобу безпосередньо на відпочинку. До цього про закачування в машині він чув тільки від друзів, та й то у вигляді жартівливих анекдотів. Основні симптоми морської хвороби - це нудота, іноді блювота, холодний піт, часом навіть атаки паніки.
Що беремо конкретно?
сонцезахисний крем,
жарознижуючі,
препарат від запаморочення,
антигістамінні,
засоби від нудоти,
цукерки з м'ятним смаком (вони допомагають розслабитися).
Екзотичний відпочинок
Екзотичні країни - потенційне джерело алергії. Слід захистити свій організм від пилку невідомих вам рослин, незвичних запахів, сонця. Якщо у вас раптом потекло з носа, це не обов'язково застуда - так часто про себе дає знати алергія. А алергічний риніт - найпоширеніша біда у відпустці. Обов'язково захопіть спреї від москітів і жарознижуючі. У деяких країнах підвищена вологість повітря, це викликає дискомфорт.  З собою беремо вологі серветки, намагаємося пити якомога більше рідини. Екзотична їжа може привести до проблем зі шлунком.
Що беремо конкретно?
антигістамінні засоби від алергії,
засоби на випадок харчового отруєння, запору, проносу, від печії і тяжкості в животі.
Рушаємо в гори
Це в першу чергу зміна клімату і температури. Наш організм може по-різному реагувати на ці зміни. Найчастіше підвищується температура. В аптечці, щоб контролювати стан, повинен бути градусник. Добре б мати жарознижуючі препарати. Простудні захворювання можна прийняти за просте порушення терморегуляції, викликане зміною клімату. Якщо крім температури у вас виявився кашель, швидше за все ми маємо справу з застудою, якщо захворіло горло - значить ви підхопили ангіну.
Що беремо конкретно?
пастилки для горла з улюбленим смаком; або спрей для горла, хто більше воліє дану форму
засіб від забитих місць, розтягнень.
Перекупались
Навіть в самому теплому морі небажано бовтатися довше півгодини. Інакше підхопите застуду. Перша ознака того, що з водними процедурами пора зав'язувати, - синюшність губ. Негайно вилазьте з води і витріть насухо рушником. Не пийте "для зігріву" спиртного - може виникнути спазм судин. Засмагати після того, як добряче перекупалися, теж не варто: пройме вітерцем - і тоді вже нежиті точно не уникнути. Найвірніше - відправитися додому і випити гарячого чорного чаю або червоного чаю каркаде.
Що беремо конкретно?
засіб від ГРВІ,
антисептик для горла і носа,
жарознижуючі,
сироп або таблетки від кашлю.
Відпочивати дикунами
Мабуть, це та сама категорія відпускників, яких небезпеки чекають на кожному кроці. Тут тобі і опіки від багаття, і укуси паразитів, і можлива застуда.
Що беремо конкретно?
засіб від діареї;
антисептик від порізів і ран (йод і перекис водню) для швидкого загоєння, пластир,
засіб проти укусів комарів,
засіб від сонячних і побутових опіків,
жарознижуючий засіб.