З понеділка, 6 липня, у зв’язку з проведенням ремонтних робіт можлива подача води з пониженим тиском для мешканців північно-східної частини міста.

Про це повідомляє "Рівне облводоканал" у Telegram-групі "Вода-інфо".

"Водозабірний майданчик "Горбаків" забезпечує близько половини від загального об’єму водопостачаня м. Рівне . Вода насосною станцією подається з с. Горбаків в РЧВ ВНС "Київська" та РЧВ ВНС "Новий Двір" м. Рівне по двох водогонах завдовжки близько 22 км кожен. Водогони "Горбаків-Рівне " збудовані у 1980 році (діаметром 700мм) та у 1989 році (діаметром 800мм) зі сталевих труб та експлуатуються вже більше 30 років", – йдеться у повідомленні.

На даний час водогони в окремих місцях повністю замортизовані та потребують ремонтів. А найбільш аварійні ділянки – заміни. Підтвердження цього – статистика поривів. Лише за першу половину 2020 року спеціалістами "Рівне облводоканалу" вже було ліквідовано понад два десятки пошкоджень.

Відтак для забезпечення безперебійного водопостачання в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду керівництвом підприємства прийняло рішення замінити частину проблемних ділянок 800 мм водогону.

Складність робіт полягає ще й в тому, що водогін на даний час залитий водою. Причиною цьому є велика кількість опадів, що випали останнім часом. Тому про терміни робіт наразі не повідомляють.

На підприємстві також наголошують, з огляду на масштабність та складність робіт, не виключено, що певний час можлива подача води з пониженим тиском для споживачів північно-східної частини міста.

"На весь період ремонту та певний час після нього працівники підприємства організують підвіз чистої питної води за заявками споживачів. Замовлення можна зробити за телефоном 26-74-44", – інформує Рівне облводоканал.

Читайте також: Рівне водоканал перевірив воду в озері Гідропарку