Коротко про головне.

В Україні за минулу добу зафіксовано 823 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 53 у дітей та 53 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 215 осіб. Одужала за добу 221 особа, померли 22 людини.

?? За останню добу проведено 13 957 тестувань, з яких 9934 методом ПЛР, 4023 методом ІФА.

?? За добу найбільшe кількість підтверджених випадків зареєстрованj у Львівській (138), Закарпатській (107) та Донецькій (81) областях.

?? Динаміка захворювання на COVID-19 за останній місяць викликає занепокоєння: кількість госпіталізацій та хворих на пневмонію постійно зростає. МОЗ закликає дотримуватися рекомендацій щодо маскового режиму, соціальної дистанції та антисептиків — це все зможе зберегти ваше здоров'я.

?? У п’ятницю 3 липня у Львові один з провідних українських хірургів Борис Тодуров здійснив трансплантацію серця. МОЗ наголошує, що саме ця процедура ілюструє реальне реформування української медицини, коли в Україні у такий високотехнологічний спосіб рятується життя, і доводить, що важкі операції можна робити не тільки за кордоном, а й в Україні.

?? У МОЗ створено відділ, який займається виключно питаннями трансплантацій і має на меті за два роки комплексно реформувати цю галузь медицини в Україні: від реєстру осіб, які мають такі потреби, до створення умов для проведення операцій.

Читайте також: "Частково офлайн, частково онлайн": МОН розробляє змішану форму відвідування школи