Як і в попередні роки, соціальні мережі рясніють «привабливими» пропозиціями. Спритники за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2020 із відповідями до них, запевняючи у надійності й достовірності джерела інформації, щораз вигадуючи нові схеми.

Наприклад, для переконливості шахраї надсилають лист із буцімто офіційної скриньки Українського центру оцінювання якості освіти.

"Безумовно, купити можна що завгодно, але стовідсотково це не буде тест ЗНО", - інформує інтернет-видання "Шкільне життя".

До слова, в Українському центрі оцінювання якості освіти створено потужну систему захисту інформації на всіх етапах підготовки та проведення ЗНО. А укладають тести та друкують сертифікаційні роботи в умовах суворої конфіденційності.

Окремо зазначимо, що деякі шахраї неправомірно ставлять наш логотип на свій сумнівний контент. За зміст таких матеріалів Український центр оцінювання якості освіти відповідальності не несе.

Аби не стати жертвами шахраїв, робіть свій вибір свідомо, користуйтеся достовірними джерелами та критично оцінюйте інформацію! 

Нагадаємо, що вже завтра, 6 липня, відбудеться тестування з іспанської, французької та німецької мови. А у вівторок, 7 липня, - з англійської мови.

Читайте також: У Рівному в багнюці застрягла вантажівка з тестами ЗНО