Фото: UA:Rivne
У Рівному в суботу, 4 липня, о 12-й годині на майдані Незалежності почалась акція під назвою "200 днів брехні". Подібні відбуваються і в інших містах України.

Таким чином учасники виступають проти, на їхню думку, сфабрикованого розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.?

Нагадаємо, серед обвинувачених – волонтерка, лікарка Юлія Кузьменко, ветеран АТО й музикант Андрій Антоненко та військова медсестра Яна Дугарь. 28 червня минуло 200 днів з моменту оголошення їм підозр.?

У Рівному на акцію зібрались близько півтори сотні людей. Вони намагаються тримати дистанцію один між одним. Політичних прапорів чи гасел – немає. Періодично слово беруть рівненські лікарі та учасники російсько-української війни.?

Що відомо?
- Український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху автомобіля, в якому їхав на ефір авторської ранкової програми. Шеремет був у машині один і за кілька хвилин помер у кареті "швидкої".?

- 12 грудня 2019 року на брифінгу поліція назвала підозрюваних у вбивстві. Це лідер гурту Riffmaster, військовий Андрій Антоненко, кардіохірургиня та волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.?

- За версією слідства, вибухівку під авто Шеремета заклали Кузьменко й Антоненко. Розвідку на місці злочину вела Яна Дугарь.?

- У виробленні вибухівки підозрюють раніше судимого атовця Владислава Грищенка. У справі фігурує і його дружина Інна.?

- Печерський суд Києва залишив підозрюваного у справі про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка під вартою до 23 липня, а Яні Дугарь призначили заставу й електронний браслет.?
?
- Також слідство у справі Шеремета змінило підозру Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь, прибравши з переліку мотивів "ультранаціоналістичні ідеї" та "велич арійської раси".?

- 168 тисяч гривень для внесення застави за військову медсестру Яну Дугарь зібрали за три години.?

- 28 травня під МВС відбулась акція "Авакоff. Відкрий докази" на підтримку підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.?

- 2 липня правоохоронці заявили про готовність передачі справи вбивства журналіста до суд


 Джерело: UA: Рівне