Люди на візку - в новому статусі. Так, в В Україні запрацював ухвалений півроку тому закон про зміни правил дорожнього руху для людей, які пересуваються на інвалідних візках. Відтепер вони можуть рухатися не лише у пішохідних зонах, а й виїжджати на проїжджу частину. Чи не бояться візочники їхати дорогою, і як таких нових учасників дорожнього руху сприйняли водії авто - з`ясовували наші журналісти.

День у рівнянина Станіслава Шуберта зазвичай розпочинається о 12 годині. В першу чергу він їде на місцевий ринок, аби закупити продуктів. Він їх потім має розвести своїм друзям, які не можуть самостійно пересуватися. Каже, за день змушений на візку обїхати майже всі райони Рівного. Спочатку чоловік рухається площею в напрямку ринку. А потім зїжджає на дорогу.

Ще раніше чоловік мав право їздити на візку лише пішохідними зонами, але прийняті нові зміни правил дорожнього руху розширили його можливості.

Станіслав Шуберт каже, дуже добре, що такий закон прийняли. Оскільки, додає, у нашому місті є такі пішохідні зони, які на візку не подолаєш. А порушувати правил не хочеться. От як ось тут.

Чоловік додає, був би радий рухатися лише пішохідними зонами, якби у Рівному було поменше таких проблемних місць.

Тому як повноцінні учасники дорожнього руху візочники на дорозі повинні рухатися лише у напрямку руху транспорту крайньою правою смугою. Повертати наліво і розвертатися можна на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку. Станіслав каже, всі ці правила знає і старається їх не порушувати.

Разом з тим, від людини на візку як велосипедиста вимагається, щоб їхній транспорт був повністю справним.

Станіслав каже, у нього візок такий як треба.

Та чи радіють тому водії, що відтепер вони повинні зважати на дорозі не лише на велосипедистів, а й на візочників.

Отож, відтепер водіям слід звертати більшу увагу на узбіччя. Любителям обганяти і ганяти теж треба бути більш обачними. І враховувати, що будь-якої миті з тротуару на проїжджу частину може виїхати людина на візку.

Читайте також: Дитячі садки на Рівне нщині поки не відкриють