У Рівненському обласному будинку дитини сьогодні малюків тестували на COVID-19. І водночас деяких працівників. Загальна кількість 27 людей. А все через те що, напередодні у 10-місячного вихованця комунального закладу підтвердили коронавірус. Хлопчика з судомами госпіталізували в обласну дитячу лікарню, після позитивного тесту на COVID-19 - перевели в інфекцію рівненської ЦМЛ. Звідки вірус міг потрапити у будинок дитини і чи є там ще хворі, дивіться далі.

У центрі реабілітації дітей та паліативної допомоги, у малюків беруть мазки. Тестують на коронавірус. Загалом відбір беруть у 13 дітей, віком до трьох років. А також у працівників, які контактували з 10-місячним Микитою, у якого напередодні виявили COVID-19.

На подвір'ї обласного будинку дитини 14 працівниць закладу чекають на проходження тесту на COVID-19. Медсестра Валентина каже, доглядала за 10-місячним Микиткою. Навіть не здогадувалась, що у дитини може бути коронавірус.

Керівник комунального підприємства не розуміє звідки у стіни закладу потрапив вірус. Каже, постійно ведеться огляд співробітників, до дітей у час карантину сторонніх не пускають. Припускає коронавірус могли принести працівники, ззовні.

Результати тестування контактних осіб мають бути відомі вже до кінця доби.

До слова, загалом у закладі перебуває 46 дітей, віком до 3 років та 24 працівники.

Читайте також: На Рівне нщині посилять карантинні заходи