Джерело: державна прикордонна служба
У червні цього року оперативникам Луцького прикордонного загону надійшла інформація щодо самовільного зайняття групою осіб земельних ділянок поблизу н.п. Бутове Зарічненського району Рівненській області.

На сайті Державної прикордонної служби України повідомляється, що на цих ділянках особи займалися виготовленням деревного вугілля з деревини, що попередньо незаконно заготовили в однойменному районі.

Оскільки в діях осіб вбачалися ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 197-1 "Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво" та 246 "Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу", до прокуратури направили відповідні повідомлення. Матеріали внесені до ЄРДР, розпочато кримінальне провадження.

Згодом згідно з ухвалою суду, за процесуального керівництва місцевої прокуратури спільна міжвідомча група у складі прикордонників Луцького загону та представників прокуратури провела огляд підпільного "табору" загальною площею 0,3 га.

За результатами перевірки правоохоронці виявили цех з обладнанням та чималу кількість лісодеревини.

До слова, виявлені речові докази вилучили, наразі тривають процесуальні заходи направлені на перевірку дозвільних документів та дотримання екологічних норм під здійснення вказаного виду господарської діяльності. 

Читайте також: У Рівному на Макарова сталась ДТП