У Рівному на ковід захворіло 10-ти місячне немовля. Стан його середньої важкості. Малюка госпіталізували в інфекційне відділення міської лікарні Рівного. А напередодні лікували в обласній дитячій. Хлопчик є сиротою. Перебував на вихованні у будинку дитини. Яким чином міг підхопити інфекцію дізнавались наші журналісти.

10-місячне немовля привезла швидка медична допомога в інфекційне відділення міської лікарні Рівного. У хлопчика діагностований коронавірус. Вже підтверджена пневмонія, але загалом стан маляти задовільний.

- Має помірні прояви распіраторного характеру, кашель незначний, має дисфункцію кишківника. Упродовж однієї доби була температура до 38, зараз вже нормальна, - каже завідувач дитячого інфекційного відділення Надія Сидорук.

Хлопчик сирота. До інфікування перебував в обласному будинку дитини у Рівному. Його доля у жовтні минулого року сколихнула всю країну. 19-річна матір побила свого сина і зачинила у кімнаті гуртожитку. Дитину врятували сусіди.

- Службою у справах дітей Гощанської ОДА було подано позов щодо позбавлення її батьківських прав, відносно цієї новонародженої дитини, а також і старшого сина. у березні місяці 2020 року рішення суду щодо позбавлення набуло законної сили, - каже начальник служби у справах дітей Рівне нської ОДА Віктор Марчук.

Горе - матір наразі судять за побиття малюка, а також крадіжку, яку вона вчинила нещодавно. Вироку суду ще не було. Тим часом яким чином 10-місячний малюк міг підхопити ковід, мають з'ясувати під час епідрозслідування.

- Вогнище зараження встановлюється, всі протиепідемічні заходи у двох закладах проведені, - запевнив начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник.

Медики повідомили, що вже чимало людей хочуть допомогти 10-місячному хлопчику. Дізнавшись про інфікування немовляти, несуть у лікарню одяг та речі першої необхідності.

Читайте також: COVID-19 на Рівне нщині : у лікарні померло іще двоє