На Рівненщині поліцейські задокументували вісім фактів незаконного посіву снодійного маку. Профілактичні відпрацювання проводилися вчора, першого липня, у трьох районах області. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження.

Оперативники Острозького відділу поліції у селі Болотківці на присадибній ділянці, що належить 76-річному місцевому жителю, виявили 260 нарковмісних рослин. Однак, як встановили поліцейські, мак посіяла 35-річна невістка.

 

Іще по одному посіву снодійного маку правоохоронці виявили у селі Соломіївка Дубровицького району та селі Новий Корець, а також п’ять — у Володимирецькому районі, у загальній кількості 913 рослин.

 

За всіма фактами незаконного посіву проводяться досудові розслідування за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України. Зразки рослин відправили на експертизу, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 1700 до 8500 гривень, або арешт до шести місяців, або обмеження волі строком до трьох років, повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.


Читайте також: Рівне нському підприємцю на подвір'я кинули гранату