Фото ілюстративне
На Рівненщині знаходяться 30 тисяч об’єктів, що перебувають в державній власності. Серед них – підприємства, будівлі, споруди та інше майно. Через неефективне управління окремі об’єкти збанкрутували, припинили свою діяльність, або ж взагалі не використовуються або не в повній мірі. Тому будівлі, частини приміщень, споруди пустують. Є й серед них довгобуди, які за 20-30 років так і не завершувалися.

Про це йшлося на нараді під керівництвом голови Рівне нської ОДА Віталія Коваля за участю представників територіальних органів виконавчої влади.

«2020 – це рік пошуку внутрішніх резервів для наповнення місцевих бюджетів. Треба шукати додаткові джерела доходів. Одним з них може стати приватизація та здача в оренду об’єктів державної власності, що зараз неефективно використовуються. Продаж майна дозволить знайти дієвого власника, який зможе започаткувати власну справу на підприємстві, створити додаткові робочі місця, а відтак сплачувати податки до бюджетів всіх рівнів. Таким чином, приватизація – це інвестиції у нашу економіку, бо стимулює розвиток малого та середнього бізнесу», - звернувся Віталій Коваль.

За словами начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівне нській та Житомирській областях Кирила Бережного, в цілому попит на приватизацію є. З початку року успішно були проведені 26 аукціонів з продажу майна. У результаті до держбюджету надійшло понад 13,5 мільйонів гривень. Це свідчить про те, що люди готові вкладати кошти у приватизацію.

Зараз готуються до продажу декілька великих об’єктів малої приватизації. Серед них – Радивилівський комбінат хлібопродуктів, підприємство «Облагростандарт», майновий комплекс «Рівне нського експертно-технічного центру Держпраці».

За результатами наради Віталій Коваль доручив службам, на балансі яких знаходяться об’єкти, проаналізувати їх використання, а вільні з них запропонувати на приватизацію або до здачі в оренду.

Читайте також: Рівняни можуть підтримати петицію, яку зареєстрував... кіт