На Рівненщині стало актуальним питанням догляд немовлят та дітей, які хворі на коронавірус. Зокрема, під час сьогоднішнього брифінгу Рівненської ОДА прозвучало запитання щодо цієї теми: "Коли із Covid-19 до медичних закладів потрапляють немовлята, хто за ними доглядає, міняє памперси та готує дитячими сумішами?"

«Лікування дітей носить важкий психологічний бар'єр і хто вперше з цим стикається - дуже важко на це дивитися. Особливо, у такий період розвитку епідемії, проте хочу наголосити, що у профільних лікувально-профілактичних закладах передбачені всі необхідні умови для надання медичної допомоги немовлятам, а також усім паціентам дитячого віку. Тобто, у структурі наявні необхідні штатні одиниці, які здійснюють як догляд, так і надання медичної допомоги, у тому числі і забезпечення годування пацієнтів, а також забезпечення всіма необхідними засобами гігієни та харчовими продуктами для дітей кожного віку. Питання доволі серйозне, постійно перебуває на контролі, особливо у період епідемії, коли такі діти не можуть перебувати разом зі своїми батьками", -  розповів на щоденному брифінгу начальник обласного Управління охорони здоров'я Рівне нської ОДА Олег Вівсяник.

Вищезгадане питання було навіяне опублікованим у мережі Фейсбук відео про інфіковане коронавірусом немовля, яке привозять у інфекційне відділення міської лікарні Рівного з обласної дитячої лікарні. Про це читайте: У Рівному 9-місячна сирота захворіла на коронавірус