На просторах інтернет-мережі з'явилася інформація, що Біле озеро доступне для відпочинку, більше того, вартість в'їзду на територію становить 50 гривень з одного автомобіля. Хоча не так давно цю зону відпочинку закрили через спалах коронавірусу у ближніх селах.

Сьогодні, 1 липня, під час щоденного брифінгу перший заступник голови РОДА Серій Подолін прокоментував вищезгадану ситуацію.

"Ми дійсно тиждень тому отримали спалах у селах, які знаходяться біля Білого Озера. Слідкуючи за проведенням карантинних заходів на території зрозуміли, що наші люди поїхали відпочивати масово на Біле Озеро. Це і мешканці міста Вараш, і найближчих населених пунктів. Тоді було рекомендовано прийняти комісію Вараської міської ради і Володимирецької ТЕБ і НС комісії рішення про встановлення 21 червня блокпосту. Він знаходився там 7 днів", - зазначив пан Подолін.

Також під час брифінгу було зазначено, що у Рівне нській області падає динаміка захворювання на коронавірус і ситуація загалом стає кращою. У зв'язку з цим було прийнято рішення ліквідувати блокпости.

"Що стосується платного проїзду. Сьогодні мав розмову з Володимирецькою адміністрацією. Була надана інформація, що це є приватна територія підприємця, де встановлені певні засоби відпочинку. Дійсно, там беруть оплату за в'їзд. Що стосується легітимності оплати, ми доручили голові Володимирецької адміністрації вивчити у законодавчому полі це питання, як і по режиму роботи даної території, так і по законності взяття оплати і про відповідність надання у те чи інше цільове призначення земельної ділянки. Я думаю сьогодні вони будуть проводити планову комісію по ТЕБ і НС і це питання візьмуть до уваги", - прокоментував Сергій Подолін.

Також було наголошено, що законність дій буде обов'язково з'ясована. 

Читайте також: Від 9 до 88: на Рівне нщині виявили 53 нових хворих на коронавірус