Рівненщина продовжить зберігати місцеву культуру та традиції.

Рівне нська обласна державна адміністрація повідомляє, що на території Рівне нської, Житомирської та Київської областей реалізують Національний проєкт «Бортництво Полісся: архаїчна традиція у сучасному вимірі».

Він спрямований на промоцію та збереження традиції бортництва та бджолярства.

Як відомо, традиції бортництва існують в Україні понад 1000 років. Воно відігравало значну роль у соціально-економічному житті Східної Європи. Задля того, аби зберегти давнє ремесло, організатори проєкту зберуть всю інформацію з 9 музейних установ України та розмістять її у віртуальному Музеї бортництва.

«Подібні проєкти показують гарний приклад об’єднання. Вони вказують на великий історичний код, традиції і автентичність. Ми з радістю підтримуємо і приєднуємося до цього проєкту. Важливо, що в області 2020 оголошений Роком промоції культурної спадщини Рівне нщини. Тож реалізація Національної ініціативи доповнить та підсилить усі ті іміджеві заходи, що спрямовані на збереження історично-культурної спадщини та розвиток подієвого туризму», - зазначив заступник голови Рівне нської ОДА Сергій Гемберг.