фото ілюстративне
Варто лише пригріти весняному сонечку, і ми поспішаємо підставити обличчя його ласкавим променям ... Багато абсолютно впевнені в тому, що засмага не тільки надає шкірі бронзовий відтінок, а й оздоровлює, покращує її стан.

Однак косметологи дотримуються іншої точки зору і не втомлюються попереджати: стережіться прямих сонячних променів!

Засмага - своєрідна захисна реакція, що оберігає шкірні покриви від дії ультрафіолетових променів. І це не проходить для шкіри безслідно: її роговий шар потовщується, вона грубіє, стає щільною, шорсткою на дотик, висихає, особливо при одночасній дії сонця і вітру, покривається дрібними зморшками, починає лущитися. У багатьох людей на відкритих ділянках тіла з'являються веснянки і великі пігментні плями, що теж аж ніяк не прикрашає. Крім того, в гонитві за засмагою можна отримати сонячний опік. І не тільки в літню спеку, а й навесні, якщо довго перебувати на відкритому повітрі. Так що будьте обережні!

Що робити,щоб вберегти обличчя

Вранці за півгодини до виходу на вулицю змажте обличчя тонким шаром фотозахисним кремом. Щоб послабити чутливість шкіри до сонячних променів, більше включайте в раціон продуктів, що містять вітамін С (аскорбінову кислоту) і вітамін РР (нікотинову кислоту) - кислу капусту, настій шипшини, яблука, зелена цибуля, сік червоної і чорної смородини ...

Якщо на обличчі і шиї все ж з'явилися небажані веснянки, їх можна вивести як за допомогою спеціальних засобів, так і за допомогою народної медицини. Ефективним і найбільш щадним засобом відбілювання шкіри вважаються лимонний сік, сік грейпфрута, ріпчастої цибулі, червоної смородини, кислої капусти. Добре себе зарекомендувала суміш з рівних частин води, лимонного соку і столового оцту. Суху шкіру можна вибілювати соком червоної смородини. Плями вранці і ввечері протирають соком, потім густою сметаною, і через 10 хвилин вмиваються теплою водою.