Основні меседжі брифінгу.

 ?? В Україні за минулу добу зафіксовано 1109 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 135 у дітей та 74 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 205 осіб. За добу одужала 541 особа, померли 19 осіб.

?? За останню добу проведено 27 154 тестування, з яких 13 916 методом ПЛР і 13 238 методом ІФА.

?? За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області (209) та в місті Києві (113).

?? Україна за минулу добу встановила черговий антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19. Така тенденція простежується вже понад два тижні. Різкий ріст інфікування коронавірусом у країні пов’язаний з ігноруванням громадянами рекомендацій МОЗ. Масковий режим, соціальна дистанція та користування антисептиками зменшують ризик інфікування.

?? В Україні показник летальності від COVID-19 складає 2,6%. Наразі антилідерами за кількістю летальних випадків є Чернівецька (178 випадків) та Львівська (126 випадків) області і місто Київ (102 випадки). Для прикладу, у Німеччині смертність від коронавірусу складає 4%, у США — 5%, у Франції — 18%, в Іспанії — 9,5%.

?? МОЗ буде звертатися до контролюючих органів щодо посилення контролю за дотриманням карантинних правил, насамперед, у транспорті, торговельних та інших закладах, де існує великий ризик інфікування.

?? МОЗ готується до розгортання лікарень другої хвилі, виходячи з темпів інфікування COVID-19 і заповненості коронавірусними хворими лікарняних ліжок.

?? Міністр не виключає переповнення медичних закладів хворими на COVID-19, якщо тенденція до зростання госпіталізації у країні зберігатиметься. Місця в лікарнях можуть закінчитись, якщо щоденно у стаціонар будуть надходити 200 хворих на коронавірусну інфекцію.

?? З 1 вересня поточного року буде підвищена зарплата медичним працівникам спеціалізованих та високоспеціалізованих медичних закладів.

Читайте також: Коронавірус на Рівне нщині : зафіксовано 35 нових випадки