Працівники міліції затримали підозрюваних у крадіжці картин з Млинівської художньої школи, яку обікрали в жовтні минулого року. Нагадаємо, тоді здобиччю зловмисників стали 8 картин радянських художників епохи соцреалізму.

Крадії виламали вікно та викрали найцінніші з полотен, які прикрашали стіни навчального закладу. Вартість кожної з них експерти оцінили від 3 до 5 тисяч гривень. Щоб розкрити цей злочин, правоохоронцям знадобилося 3 місяці. Оперативники затримали 4-ох підозрюваних віком від 35 до 45 років. Усі – жителі Хмельницької області. Вони спеціалізувались на крадіжках картин радянської епохи, які згодом збували скупникам. Один із затриманих добре розумівся на мистецтві, - розповіли у міліції.

Крадіжку з Млинівської художньої школи можна було легко попередити, – кажуть правоохоронці. За кілька днів до візиту зловмисників до директора навчального закладу звернулись люди з пропозицією продати картини, та він їм з певних причин відмовив. Та навіть це не змусило чоловіка подбати про охорону художньої школи. Зараз викрадені картини прикрашають кабінети управління карного розшуку обласного управління міліції. Це головні речові докази у кримінальній справі.

Окрім цього, у підозрюваних знайшли й інші викрадені речі. Зокрема, бандуру, обігрівач та телефони, які вони поцупили з Млинівської худшколи. Зараз усі фігуранти кримінальної справи затримані і перебувають під вартою. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.