Джерело: Рівненська ОДА
Коротко про головне.

• Із впровадженням стратегії донорської крові в області змінився вектор надання медичної допомоги. Зокрема, у всіх лікарнях, відповідно до плану стратегії, створяться пункти забору та переливання крові.

• COVID-1 - дуже небезпечне та висококонтегіозне захворювання, яке викликає смертельні ускладнення. Тому потрібно зберігати зосередженність, виконувати всі необхідні алгоритми захисту щодо врегулювання життєдіяльності під час епідемії на СОVID-19.

• Оперативний штаб при РОДА систематично моніторить забезпеченість закладів охорони здоров’я області засобами індивідуального захисту. Наразі, їх вистачить на 1,5-2 місяці. Також сформовано резерв засобів індивідуального захисту, який може бути додатково направлений для забезпечення медичних закладів області. Завтра очікується черговий вантаж, який буде розподілено серед медичних установ.

• Мережа аптечних Рівне нщини забезпечена усіма необхідними індивідуальними засобами захисту. Обласна влада здійснює контроль над цінами, щоб не було спекуляцій.

• Щодо поховання у Вараші 83-річної мешканки з пітвердженим COVID-19 у відкритій труні, проводиться службове розслідування в спеціалізованій медико-санітарній частині № 3 м. Вараш. Про його результати буде повідомлено пізніше. Всі керівники лікувально-профілактичних закладів попереджені про відповідальність щодо видачі тіл померлих від пневмонії чи коронавірусу.

Читайте також: Дефіцит медичних масок та антисептиків: яка ситуація в аптеках Рівне нщини?