Замість 10 тисяч гривень - 34. З 1 липня зростуть штрафи для нетверезих водіїв. До того ж почне діяти кримінальна відповідальність. А ще позбавлятимуть водійських прав до 3 років. Поліцейські певні, карати більшою суму штрафу потрібно. Адже лише за 6 місяців цього року кількість водіїв, які випили алкоголь і сіли за кермо - вже трохи більше 2 000 осіб. Фіксуються ДТП за їхньою участю.

Кілька тижнів тому, неподалік Рівного поліцейські зупинили водія на скутері. За зовнішніми ознаками він був нетверезий. Це підтвердив і алкотестер.

На водія склали адміністративний протокол. На жаль, такі кермувальники не рідкість.

З початку року поліцейські склали 839 протоколів на нетверезих водіїв, за аналогічний період минулого року - менше, а саме 665.

- Дуже багато людей, керують у стані алкогольного і наркотичного сп'янінння і з цим потрібно щось робити, - каже старший інспектор пресслужби УПП у Рівне нській області Наталія Воєвода.

З 1 липня для нетверезих водіїв зростуть штрафи. Якщо зараз ця сума становить 10 200 гривень і без посвідчення водія на 1 рік, то з наступного місяця штраф сягатиме від 17 000 до 34 000 тисяч гривень і без документів на 3 роки. Поліцейські кажуть, найбільше порушників фіксують упродовж вихідних.

Прикрими є і наслідки ДТП за участі нетверезих. Нещодавно у Володимирці п'яний водій смертельно травмував 80-річну бабусю, після чого сам в'їхав у стовп. У Березнівському районі неповнолітній мотоцикліст на підпитку допустив падіння двоколісного. Наразі пасажирка перебуває у важкому стані у лікарні.

У Юрія 22 роки водійського стажу. Припаркував авто і йде у магазин. Розмірковує, новий штраф у 34 тисячі для нетверезих водіїв є високим.

Алкоголь і водіння авто - вважає не сумісними речами. Каже, нетверезі водії наражають на небезпеку не тільки себе, а й інших учасників дорожнього руху. Тому у підсумку погоджується. Інакше як гривнею у кілька десятків тисяч - порушників не налякати.

Також з 1 липня передбачена збільшена сума штрафу за повторне кермування на підпитку і становитиме 51 000 гривен. Якщо нетверезий водій спричинить ДТП з потерпілими то заплатить не 8 500 гривень, а від 51 000 до 85 000 гривень.

Читайте також: Маршрутки у села на Рівне нщині пустять. Скоро