Під час самоізоляції в стінах австралійського зоопарку зав'язалася незвичайна дружба.

Співробітники австралійського зоопарку Australian Reptile Park в місті Сомерсбі, штат Новий Південний Уельс, розповіли, що під час самоізоляції в стінах звіриного царства зав'язалася незвичайна дружба.

Коли зоопарк змушений був закрити свої двері для відвідувачів через пандемії коронавірусу, тварини залишилися наодинці з собою, своїми сусідами по вольєру і доглядачами. Коли вольєр юної самки вомбата Хоуп приводили в порядок, її саму ненадовго відправляли «в гості» до коали Ельзи.

«Їм не треба було багато часу, щоб стати кращими друзями!», - говорить співробітник зоопарку Ден Рамсі.

Коала Ельза народилася в зоопарку в минулому році. У її мами був діагностований мастит (запалення молочних залоз), тому зоологам довелося втрутитися, і коала була вигодувана одним з доглядачів. Вомбат Хоуп осиротіла після того, як її маму збила машина, і була відправлена в зоопарк - в дикій природі дитинча б не вижило наодинці.


Після того, як Ельза і Хоуп вперше побачили один одного, вони дуже швидко зблизилися і не розлучалися, поки були в одному вольєрі. Помітивши, наскільки звірі прив'язалися один до одного, доглядачі дозволили їм більше часу проводити разом.

Хоча Ельза і Хоуп - різні тварини, у них все ж чимало спільного: так, обидва звіра є сумчастих ссавців, ендеміками Австралії , ведуть нічний спосіб життя і харчуються рослинною їжею.