Про це повідомили в обласному управлінні міліції. Щоб не привертати увагу, зловмисники маскувались під фермерів. Для цього у селі Гільча Здолбунівського району орендували фермерське господарство для розведення елітної породи свиней. Та насправді, кажуть правоохоронці, псевдофермери качали дизпаливо з нафтопроводу „Дружба”.

Скільки дизпалива вдалося викачати зловмисникам, зараз встановлюють правоохоронці. Та мова йде про не одну тонну – при обшуку оперативники відшукали дві тисячі літів уже викачаного палива, готового до транспортування.

На фермі оперативники затримали трьох молодиків з Волинської області. Та вони лише виконавці, - кажуть правоохоронці. Затримані розповідають, що мали чіткі вказівки, як і що робити. Та про те, що це незаконно, навіть не здогадувались.

У міліції переконані, що мають справу з організованою злочинною групою. Тож зараз головні зусилля правоохоронці направляють на пошуки її організатора. Найближчим часом за фактом крадіжок дизпалива буде порушена кримінальна справа.