фото ілюстративне
Хороша літня погода у більшості викликає хибне почуття безпечності. Головний санітарний лікар області - Роман Сафонов та очільниця Рівненського центру громадського здоров'я - Олена Гандзюк нагадали, що хвороба досі присутня на території Рівненщини і не потрібно нехтувати правилами індивідуального захисту.

Зокрема, нагадали, що за останній тиждень на Рівне нщині суттєво зросла кількість нових випадків Covid-19. Крім того, за попередню добу був зафіксований антирекорд.

"На жаль сподівання на те, що люди навчаться за тривалий період жорстких карантинних заходів, які в нас були і продовжуються, жити з ковід, убезпечуючи себе від зараження - виявилися марними. ", - зазначив Роман Сафонов.

Найгірше те, що якихось спдівань і змін обставин на краще немає. Ситуація лише погіршуватиметься. Але вона погіршуватиметься, якщо ігнорувати загрозу, як це робиться зараз, додав Сафонов.

"Субота, неділя гарні дні для тісного спілкування у колі друзів і знайомих, за яими ми скучили. Якщо ви позбавите себе такого задоволення на цих вихідних - медики, професійне свято яких завтра відмічається, вже за тиждень зможуть побачити свою сім'ю. Трохи відпочити, бо зараз не можуть собі цього дозволити."

Провідні спеціалісти обласі у сфері медицини сподіваються на "життєву мудрість" громадян: дотримуватися правил карантину.

"Ковід поширюється. Специфічного лікування немає. Вакцини, на жаль, ще немає. Щоб не захворіти це залежить від нас в першу чергу. ", заявила Олена Гандзюк.

Тому потрібно пам'ятати наголовніші правила:

  • соціальна дистанція
  • правильне носіння маски
  • гігієна маски
  • миття рук

Нагадаємо, що станом на ранок суботи 20 червня у Рівне нській області зареєстровано 2805 випадків COVID-19. За період карантину в області зафіксовано 55 смертей через ускладнення, викликані коронавірусною інфекцією.

Читайте також: На Рівне нщині зафісовано нові випадки коронавірусу: від 4 до 68 років