фото ілюстративне
Жирний блиск, забиті пори і розмазані тіні? Ви просто неправильно підбираєте засоби. Дні стають все тепліше, а значить наш звичайний макіяж, до якого ми звикли за зиму-весну не витримує подібних температур. Шкіра починає задихатися, тон скочується і з'являється жирний блиск, причому навіть на нормальній шкірі. Так як же зробити макіяж в літню спеку, щоб маніакально не діставати дзеркало кожні десять хвилин?

Правильне зволоження

Не варто й говорити, що перед тим, як досить зволожити шкіру, необхідно ретельно очистити. Потім ми наносимо зволожуючий флюїд (найкраща текстура на теплу пору року), який крім зволожуючих властивостей повинен володіти захистом від сонця SPF-15, і це мінімальне значення. Щоб бути впевненою в матовості шкіри, шукайте в складі зволожуючого засобу цинк, який відмінно регулює роботу сальних залоз.

Тональна основа

Якщо ваш зволожуючий засіб містить захист від сонця, можна не пред'являти серйозні вимоги щодо захисту до тонального крему. Так як щільні текстури перетворять ваше обличчя в «сяючий млинець» і можуть провалитися у відкриті пори, вашим вибором на літо повинні стати BB- або CC-креми, які створюють майже невагоме покриття. Для літнього макіяжу вибирайте спонж замість пензля, так ви не переборщите з кількістю тонального крему: спонж вбере все зайве.

Рум'яна і засоби для очей

Повіки часто жирніють швидше за все, а тому класичні версії улюблених олівців можна сміливо міняти на водостійкі. Те ж саме стосується і туші для вій. Що до рум'ян, то ваш вибір на літо – мус сова консистенція, вони протримаються на шкірі досить довго і нікуди не подінуться навіть в +30.

Захищаємося від жирного блиску

Яким би правильним не був тональний крем і інші засоби, жирний блиск все одно з'являється, нехай і не так активно. Щоб не перевіряти макіяж щопівгодини, покладіть в сумочку термальну воду, яка зніме стянутість шкіри і освіжить макіяж, однак, намагайтеся не розпорошувати воду занадто активно. Крім цього у вашій косметичці «на вихід» повинні лежати матуючі серветки, які відмінно замінять пудру і не заб'ють пори.

Що точно має «покинути» вашу косметичку?

Уникаємо будь-яких жирних тональних основ - влітку ваша шкіра не потребує активного покриття, віддавайте перевагу легким текстурам, що не заб'ють і так страждаючі пори. Також ми категорично проти кремових текстур щодо тіней для повік і контурінга - вони моментально скачуються і будуть виглядати вкрай неохайно. Крім іншого, уникайте засобів, у складі яких міститься віск - якщо ви не знали, він відмінно тане в спеку, розносячи косметику по всьому обличчю.