гу дснс
За однією з версій, пілоту, який був за штурвалом, стало зле.

Літак «Дельфін», що належить Одеському авіаційному заводу, під час аварії проходив сертифікаційні випробування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех, зазначивши, що вік літака, що зазнав аварії, - 8 років.

«На даний момент відомо, що літак проходив сертифікаційні випробування», - сказав Бех. За його даними, один із заправних баків був порожній, другий - напівпорожній.

Екіпажу було видано план польоту, в якому чітко позначена мета вильоту, маршрут тощо. Передбачалося, що тривалість сертифікаційного польоту становитиме 40-60 хвилин, але аварія сталася приблизно за 20 хвилин після зльоту.

«Зараз необхідно уточнити причину НП. Версій кілька, зокрема й про те, що пілотові стало зле, коли він був за штурвалом. До завтра буде проводитися огляд місця події. У зв'язку з цим ми забезпечимо охорону місця події», - сказав Бех. За його словами, вирішується питання про створення комісії, яка зробить висновки про технічний стан літака. За їх результатами і висновками судово-медичної експертизи про причини смерті пілотів буде ухвалено рішення про остаточну правову кваліфікацію події.

Як повідомила головний інженер державного підприємства «Одеський авіаційний завод» Ольга Нікифоренко, командир літака Олег Синиця - дуже досвідчений пілот, який неодноразово здійснював польоти, зокрема міжнародні. Загиблим пілотам було 65 і 66 років.

За словами Нікифоренко, перед вильотом літак пройшов відповідну перевірку і зауважень до його технічного стану не було. Як уточнили в поліції, встановлюються причини та обставини падіння літака.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 червня, в Одесі неподалік від торгового центру «Метро» зазнав аварії легкомоторний літак. Загинув екіпаж з двох чоловік: командир помер на місці події, другий пілот - в реанімації.

Читайте також: "Стій тут як дурень!": рівняни нарікають на малу кількість громадського транспорту