фото ілюстративне
17 червня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.

Основні меседжі брифінгу:

  • В Україні зафіксовано новий антирекорд COVID-19 – 758 осіб захворіло. Через зростання кількості хворих Уряд подовжив дію карантину до 31 липня 2020 року.
  • Станом на ранок 17 червня на Рівне нщині зареєстровано ще 16 нових випадків захворювання на коронавірус. Загалом з початку пандемії зафіксовано 2515 інфікувань, з них 177 дітей та 377 медпрацівників. Подолали COVID-19 уже 1379 людей.
  • Цілодобовий обласний штаб із запобігання поширенню COVID-19 моніторить ситуацію в області за кількома показниками. Зокрема, станом на сьогодні показник інцидентності (кількість хворих на 100 тисяч населення за останні 7 днів) становить 26,47, напередодні – 30,53.
  • Три райони мають нульову захворюваність – Демидівський, Зарічненський і Дубровицький. Позитивні показники спостерігаються у Корецькому та Радивилівському. Разом з тим, зросла захворюваність у Млинівському районі.
  • Загалом у лікувально-профілактичних закладах першої хвилі Рівне нщини лікується 50 пацієнтів у важкому стані. Медики працюють у посиленому режимі, послуги надаються на належному рівні.
  • Повноваження щодо нарахування штрафів за недотримання карантину належать Нацполіції. В області діє більше 30 бригад оперативного реагування з числа поліції, Держпродспоживслужби та представники органів місцевого самоврядування. За час карантину складено 170 протоколів про порушення, які були направлені до суду.
  • Упродовж цього тижня суттєвих порушень карантину на ринках області не виявлено. Загалом, з моменту їх відкриття за порушення до адмінвідповідальності притягнуто 13 власників/керівників, складено 25 приписів. На сьогодні в області працює 21 агропродовольчий ринок, деякі – лише один раз в тиждень, не працює – 2. Продавці дотримуються карантинних обмежень.
  • Наразі в Рівне нської області є 13 пляжів, які готові до купального сезону. Але їх відкриття буде дозволено у разі при задовільній епідситуації.
  • На цьому тижні розпочалися відправки призовників до навчальних центрів ЗСУ в рамках весняного призову на строкову військову службу. Планове завдання, визначене Урядом, в середньому становить 600 осіб з області. Під час першої відправки з Рівне нщини до лав ЗСУ проведуть 280 призовників. Визначене для області планове завдання виконується.

Читайте також: Уряд встановив суми виплат медикам, які постраждали через коронавірус