Сьогодні, 17 червня, Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня 2020 року. Рішення ухвалено з доопрацюванням в одноденний термін.

Заборонятиметься перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. А в транспорті забороняється перевезення пасажирів в кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння.

"Ослаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину і маємо такий результат. Коронавірус нікуди не зник і загрози від нього і для нашої медичної системи, і для української економіки, на жаль, не стали меншими. Я розумію, що люди втомилися від карантину в будь-якій формі, проте наразі немає більш ефективного засобу протистояти поширенню вірусу", - наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Разом з тим, Кабінет Міністрів України планує посилити відповідальність за відмову носити маски у приміщеннях та громадському транспорті, але перегляне позицію щодо маскового режиму на вулиці.

Прем’єр-міністр вважає, що через недбале ставлення українців до вимог безпеки складно утримати епідеміологічну ситуацію під контролем.

Читайте також: Негода накоїла лиха у всій Україні