Замість квестів по кабінетах - телефонуй або розбирайся сам. Під час карантину управління праці та соціального захисту населення Рівного працює в дистанційному режимі. Документи та заяви на отримання різних видів пільг жителі обласного центру можуть подати онлайн або ж вкинувши у скриньку, яка розміщена біля управління. Однак, на останній варіант люди нарікають. Кажуть, не можуть зрозуміти, як правильно заповнювати бланки, а отримати консультацію нема у кого. Більше про це - у сюжеті.

В період карантину управління праці та соцзахисту Рівного працює дистанційно.

- Ніхто не пояснює. Хай би поставили сюди чергового якогось, щоб той черговий пояснив, де якого можна взяти бланка, - скаржиться на управління праці та соціального захисту населення рівнянка Ніна.

Пані Галина не може отримати субсидію. Каже, тричі подавала документи. І кожного разу - відмовляли.

- Ось цю відповідь на лист треба неділю десь чекати, ну поки дадуть відповідь, - говорить Галина.

Отримати консультацію, як правильно заповнити бланк можна по телефону. Всі необхідні номери зазначені при вході в установу. Щодня у скриньку вкидають до сотні заяв. Опрацьовують їх через 5 днів після надходження.

- Всі документи опрацьовуються. Людей повідомляють, якщо потрібно внести будь-які зміни, - говорить заступник начальника управління праці і соціального захисту населення Денис НАУМОВ.

Така дистанційна форма роботи управління вимушений крок - оскільки з період пандемії потрібно подбати про своє здоров'я та оточуючих. Тому контакт з працівниками установи - суворо заборонений.