Спільно з Міністерством освіти і науки України та проєктом EU4Skills експерти та управлінці визначили галузі, які особливо потребують робітників.

Долучилися до онлайн обговорення експерти та управлінці, зокрема, заступник Міністра освіти і науки України Петро Коржевський, заступник голови Рівне нської ОДА Сергій Гемберг та в.о. начальника обласного управління освіти і науки Олександр Набочук.

Як розповів заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Сергій Гемберг, "пріоритетними сферами смарт-спеціалізації області є деревообробна та меблева промисловість, виробництво продуктів харчування та поглиблена переробка сільськогосподарської продукції, високотехнологічне органічне сільське господарство, ягідництво та садівництво, логістика, а також ІТ- сектор".

У результаті учасники онлайн-наради визначили пріоритетні у розвитку професійної освіти області сектори економіки та професії відповідно до Стратегії розвитку Рівне нської області.

- У харчовій промисловості ключовими було визначено професії кухаря, кондитера, офіціанта, бармена, баристи, пекаря, майстра ресторанного обслуговування.

- У сфері будівництва найвагоміше місце посідають монтажники гіпсокартонних конструкцій, систем утеплення будівель і споруд, а також будівельні монтажники, опоряджувальники та електрослюсарі, монтажники санітарно-технічних систем устаткування, слюсарі із складання металевих конструкцій.

- Першість у сфері автомобільної справи та логістики за слюсарями-ремонтниками, електромонтерами з ремонту та обслуговування електроустаткування, майстрами діагностики електронного устаткування транспортних засобів, транспортними логістами, операторами автоматизованих транспортних мереж, слюсарями-електриками з ремонту електроустаткування, водіями транспортних засобів, рихтувальниками кузовів, слюсарями з ремонту колісних транспортних засобів.

Нагадаємо, Програма «U4Skills: кращі навички для сучасної України» – це спільна програма ЄС та Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Рівне нська область увійшла до семи пілотних регіонів, що в межах проєкту матимуть можливість побудувати сучасні центри професійної досконалості.

Читайте також: На ринках Рівного продають черешні за рекордною ціною