На Рівненщині триває весняний призов на строкову військову службу в умовах карантину.

З 15 червня розпочалися перші відправки призовників до навчальних центрів Збройних Сил України. На цьому тижні у військові заклади Полтави та Києва, села Старичі буде відправлено близько 180 чоловік.
На Рівне нському обласному збірному пункті працює обласна медична комісія із дотриманням усіх карантинних норм та заходів, а саме: температурний скринінг, маски, рукавички, бахіли. Щоденно проводиться обробка службових приміщень мийними та дезінфікуючими розчинами. Призовники з районних/міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на Рівне нський ОЗП мають результати тестів ІФА.

Одним з перших на обласний збірний пункт прибув Максим Сачук, мешканець Гощанського району. Хлопцю 19 років, закінчив Рівне нський професійний ліцей, він автослюсар з ремонту автомобілів, водій категорії В, С.

«Ніколи не ховався від повісток, ще в школі проходив медичні комісії. Як тільки прийшла повістка, відразу з’явився для призову на строкову військову службу», - розповідає Максим.

Представники однієї з військових частин м. Київ запропонували призовнику проходити військову службу у своїй частині.

Нагадуємо, що цьогорічний весняний призов на військову строкову службу у зв’язку з карантином був перенесений на травень-липень місяць. Загалом із області на строкову військову службу планують призвати понад 500 осіб.

Читайте також: Новий антирекорд за кількістю інфікованих коронавірусом: 758 нових випадків