Кабінет міністрів ввів з 15 червня адаптивний підхід до самоізоляції / обсервації українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону. Відповідна постанова Кабміну №480 від 12 червня оприлюднено на офіційному урядовому порталі, передає Нова Влада .

Як пояснив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, тепер вимоги до дотримання самоізоляції після в'їзду в країну будуть залежати від країни, з якої прибуває людина.

Для цих цілей всі країни діляться на 2 зони, відповідно до кількості активних випадків COVID-19 на 100 тис населення.

"З" червоної зони "(де показник більше, ніж 40 активних випадків на 100 тис населення), люди будуть відправлятися на обсервацію / самоізоляцію на 14 днів після перетину кордону. З" зеленої зони "(де показник менше, ніж 40) - зможуть не проходити самоізоляцію " , - цитує Ляшка прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Таким чином, для прийняття рішення про самоізоляції / обсервації осіб буде розглядатися країна звідки прибуває людина і країна, громадянином якої він є.

Читайте також: Як українцям повернутися з-за кордону

Українські кордони закривають для іноземців

У той же час, якщо людина є громадянином країни "червоної зони", але має підтверджуючі документи, що протягом останніх 14 днів він перебував у країні "зеленої зони", буде розглядатися тільки країна відправлення.

При цьому обов'язковою умовою для іноземців буде наявність поліса медичного страхування на випадок захворювання COVID-19.