Джерело: Рівненська облдержадміністрація
За словами керівництва Державної служби з надзвичайних ситуацій, цього літа Україну очікує один з найскладніших пожежонебезпечних періодів.

На сайті Рівне нської обласної державної адміністрації повідомляють, що Рівне нщина належить до областей із середнім класом небезпеки. Цьому сприяють часті дощі та зливи. Проте, температура влітку буде підвищуватися у всіх регіонах, зокрема на Рівне нщині , а з нею зростатиме і пожежонебезпека.

За словами керівника ГУ ДСНС в Рівне нській області Сергія Крука, Рівне нщина посилила заходи з протидії пожежам та перебуває у постійній готовності до виконання завдань.

Напоготові: 131 одиниця насосної техніки та обладнання, серед якої - 3 пожежно-насосні станції, 3 рукавні автомобілі, 66 пожежних автоцистерн та 59 мотопомп. Також в області відкориговані плани реагування на пожежі в природних екосистемах, порядок взаємодії з держлісагенствами та іншими лісокористувачами на випадок спільних дій при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях.

Також він повідомив, що для точного виявлення осередків займань на Рівне нщині планують обстежувати території за допомогою квадракоптера.

Читайте також: Дитячі оздоровчі табори Рівне нщини поки не відновлюють роботу