Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послугою для учасників та неприбутковою для організаторів і проводиться за кошти фізичних і юридичних осіб.

 При обрахунку вартості враховуються витрати на укладання тестів, переклад цих тестів мовами національних меншин (російською, польською, румунською та ін.); створення звукових документів для виконання завдань частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)» тестів з англійської, іспанської, німецької та французької мов; підготовка макетів тестових зошитів, бланків відповідей, інформаційних бюлетенів.

Важливою складовою забезпечення пробного ЗНО є друк і комплектування тестових матеріалів, доставка цих матеріалів до пунктів проведення тестування, оплата праці працівникам, залученим до організації та проведення пробного ЗНО.

Читайте також: Уряд заборонив проводити пробне ЗНО

На Рівне нщині на ЗНО зареєструвалося більше двох тисяч охочих

В УЦОЯО зазначили, що сьогодні оплата праці осіб, залучених до проведення пробного ЗНО, не висока, але для відтворення процедури тестування таких працівників у пункті проведення пробного ЗНО доволі багато, і кожний з них працює не менше п’яти годин. Не варто забувати і про процедуру оцінювання й отримування результатів. Зокрема, під час проведення пробного ЗНО створюються експертні комісії з питань установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів учасників пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100–200 балів та експертні комісії з питань визначення результатів пробного ЗНО за шкалою 1–12 балів; а для того щоб кожний учасник міг отримати свій результат в означених рейтингових шкалах, ми створюємо і підтримуємо роботу сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання.