Працівники Рівненської атомної електростанції погрожують касками. Кажуть, будуть стукати ними у всі двері, поки їх не почують. Нагадаємо, що виконуюча обов`язки міністра енергетики Ольга Буславець нещодавно ініціювала зупинку трьох блоків АЕС, потужністю 3000 МВт і зменшення виробництва ще на 5 блоках. Працівники атомки такою заявою обурені. Мовляв, від роботи електростанції залежить життя не лише її працівників, а й всього міста. Подробиці - далі.

Майже вісім тисяч працівників Рівне нської атомної електростанції б'ють на сполох. Їх хочуть залишити без чесного заробітку. Мова йде про імовірну зупинку роботи деяких блоків АЕС. Нещодавно, виконуюча обов'язки міністра енергетики Ольга Буславець виступила із такою заявою. Аби не допустити зупинки стратегічного підприємства, депутат Рівне нської обласної ради Богдан Файфура на сесії підготував проект-рішення. Із відповідним зверненням до обласних обранців виступив секретар Вараської міської ради Олександр Мензул. Зокрема, наголосив, що закриття цього стратегічного підприємства для міста та його жителів матиме непоправні наслідки.

- Зупинка блоків - це не лише невикористання найдешевшої електроенергії в Україні. Це спроба перетворити місто Вараш в місто-привид, коли люди не отримуватимуть зарплатні, посипеться вся комунальна галузь, де голодні й злі люди перетворяться в лиху і нестримну силу, яка шукатиме спасіння десь, - говорить Олександр МЕНЗУЛ, секретар Вараської міської ради.

Місцеві мешканці і працівники атомки теж шоковані імовірним закриттям АЕС. Оскільки, кажуть, для більшості із них робота цього підприємства - єдиний дохід у сім`ях.

- Це буде дуже велике безробіття. Куди людям потім діватися? Як платити комунальні послуги? Як забезпечувати свою сім`ю? - каже Михайло, працівник РАЕС.

- Я торгую на ринку. В мене впали продажі. Люди бояться на станції. Вони не знають, чи отримають завтра зарплату чи ні. А скоротиться штат - люди не підуть купувати товари, - говорить мешканка міста Вараш.

В результаті, депутати Рівне нської обласної ради таки дослухались до Олександра Мензула та підтримали пропозицію Богдана Файфури щодо збереження цього стратегічного підприємства.