Цьогоріч пандемія коронавірусної інфекції внесла свої корективи у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання. Тож умови проведення тестування на Рівненщині, будуть видозмінені. Про це повідомили під час онлайн-брифінгу Рівненської ОДА.

 Як зазначив заступник голови ОДА Сергій Подолін, під час тестування в аудиторіях перебуватиме по 15 учасників і по 2 інструктори. Окрім цього, усіх учасників ЗНО, медичних працівників та інструкторів буде забезпечено засобами індивідуального захисту й антисептиками. Приміщення провітрюватимуть і дезінфікуватимуть. Спікер додає, на усіх пунктах тестування чергуватимуть медичні працівники. Якщо ж вони будуть заповнені більше 180 учнів, у такому разі медробітників чергуватиме двоє.

Щодо учасників, котрі перебувають на відстані понад 150 км від раніше визначеного пункту тестування або в іншій області, то вони можуть змінити місце проходження ЗНО. Відтак, випускники поточного року мають звернутися до свого закладу освіти, інші ж категорії учасників – до свого регіонально центру, запевнила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

На питання як довозитимуть дітей до пунктів тестування в. о. начальника обласного управління освіти і науки Олександр Набочук відповів:

- Відповідальні за ЗНО мають визначити маршрути учасників з метою забезпечення найменшого контакту між групами учасників. Вони складуть відповідний графік, за яким відбуватиметься допуск учасників в будівлю, де буде проводитись тестування. Графік допуску повинен враховувати необхідний час для проведення температурного скринінгу та запобігти утворенню скупчення учасників. Також будуть визначені місця розсадки учасників ЗНО, з дотриманням дистанції не менш ніж 1,2 метри один від одного.

Також спікери назвали документи та необхідні речі, котрі учасники тестування повинні із собою взяти:

1. Паспорт (якщо реєстрація відбувалась за свідоцтвом про народження, тоді необхідно мати свідоцтво).

2. Сертифікат ЗНО прийшов у листі разом з підтвердженням реєстрації. Це документ з фотокарткою та переліком предметів ЗНО, які були обрані.

3. Запасні ручки чорного кольору (гелеві чи звичайні – це особистий вибір кожного).

4. Запрошення-перепустку (потрібно роздрукувати зі своєї інформсторінки. Якщо зробити це вкрай важко, тоучасника допустять до складання ЗНО і без неї. Для допуску потрібно мати паспорт та сертифікат ЗНО).

5. Маска індивідуального захисту.

Читайте також: Всі пункти проведення ЗНО будуть забезпечені термометрами, дезінфікуючими засобами та масками.