Місто Київ та ще шість областей не можуть з 10 червня застосувати черговий етап пом'якшення карантину.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні 10 червня, сьогодні черговий етап пом'якшення карантину. І пом'якшення карантину відбуватиметься для тих областей, які досягли епідеміологічних критеріїв, визначених постановою уряду про запровадження адаптивного карантину. Ми сьогодні маємо декілька областей, які не дотягують до показника інциндентності, і його перевищують. Зокрема, це місто Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівне нська і Чернівецька області. Це ті області, які з сьогоднішнього дня не можуть застосувати черговий етап пом'якшення карантину", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що черговий етап пом'якшення карантинних заходів стосується певних сфер. Зокрема, дозволяється відкривати заклади культури і проводити культурні заходи в тих областях, які відповідають критеріям. За його словами, також дозволяється відкривати бази відпочинку, окрім дитячих закладів оздоровлення і відпочинку.

Читайте також: Названо регіони, які не готові до наступного етапу послаблення карантину. Рівне нщина серед них

На Рівне нщині карантин не пом'якшать?

Ляшко додав, що питання відкриття таких дитячих закладів розглянуть на засіданні уряду 10 червня, а також проведуть всеукраїнську селекторну нараду, де розглянуть питання можливості відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Як повідомлялося, станом на 10 червня в Україні лабораторно підтверджено 28 381 випадків COVID-19, за добу - 525 нових.