Вчора, восьмого червня, о 03:40 у магазині села Біла Криниця спрацювала охоронна сигналізація. На місце одразу приїхали працівники управління поліції охорони та 51-річна власниця закладу. Помітивши пошкодження, викликали слідчо-оперативну групу.

Поліцейські Рівне нського районного відділення встановили, що восьмого червня о 03:40 51-річний зловмисник, проник до приміщення магазину, відігнувши грати та розбивши віконне скло.

«На виніс» підготував три пляшки алкогольних напоїв, сік випив усередині. Коли зібрався виходити, зовні помітив людей — на місце прибула власниця закладу та поліцейські управління охорони. Поки вони оглядали будівлю з іншого боку, вирішив втікати, прихопивши із собою 29 гривень із каси та зарядний пристрій до телефону.

Однак зникнути непоміченим чоловікові не вдалося — на вулиці його затримали поліцейські управління охорони.

Слідчі Рівне нського районного відділення поліції у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України крадія помістили до ізолятора тимчасового тримання. Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні замаху на крадіжку за частиною 2 статті 15 частини 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Окрім того, до суду підготовлене клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Підозрюваний не має постійного місця проживання, раніше неодноразово судимий. В тому числі і за крадіжку з цього ж магазину, яку скоїв кілька років тому.

Санкція інкримінованої зловмиснику статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Відділ комунікації поліції Рівне нської області