За три місяці роботи «гарячої лінії» Рівненської ОДА з протидії поширенню коронавірусу - 0 800 500 078 - надійшло вже 6053 тисяч дзвінків.

 Так, найбільше дозвонювачі просять проконсультувати про те, як можна вберегтись від COVID-19, цікавляться отриманням перепусток для проїзду в міському транспорті. Також телефонують літні та самотні люди, які потребують допомоги.

«Наші оператори пройшли спеціальне навчання, щоб бути компетентними у питаннях COVID-19. Варто зазначити, що окремі питання, яка потребують додаткової інформації, ми передаємо на опрацювання відповідним службам», - розповів директор обласного контактного центру Василь Курилас.

Частими є питання соціального характеру. Зокрема, як можна отримати матеріальну допомогу, хто може бути забезпечений продуктовими наборами, як подати документи в центр зайнятості. Також мешканці області цікавляться графіком послаблення карантинних обмежень, роботою транспорту та результатами ПЛР-тестів.

Найчастіше на гарячу лінію телефонують мешканці міста Рівного, а також Рівне нського, Здолбунівського, Сарненського та Березнівського районів.

Нагадаємо, що окрім запитань, до контактного центру можна звернутися також із пропозиціями щодо надання благодійності.

Читайте також:Коронавірус: сьогодні померла 81-річна мешканка Рівного