Фото ілюстративне
Відповідь на це питання шукали представники молодіжних організацій в рамках реалізації Проєкту «Робота молодіжних рад онлайн» під час вебінарів, які вже стартували.

Дана ініціатива знайшла підтримку в рамках реалізації проєкту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджує Асоціація міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.

Тренерка та розробниця концепції вебінарів Вікторія Костюк розповіла:

«Дана ініціатива з’явилася випадково, під час зустрічі на іншому проєкті. Усі ці теми мали розглядати на тренінгах, однак з карантинними заходами – проєкт перейшов в онлайн площину. Інколи, коли ми дивимося на ситуацію в Смизькій громаді, то думаємо "Давайте писати посібник "Як не треба управляти громадою?" (Можливо, ми ще такий напишемо, щоб описати там всі наші факапи). Але - ми стараємося, вчимося, долаємо море перешкод, бо нам небайдуже. Під час підготовки до вебінарів у Рівне нській області ми знайшли ще молодіжні ради в Демидівській ОТГ, Корнинській ОТГ (на стадії створення), м. Дубно, м. Острог, м. Рівне , при Дубенській РДА та Рівне нській ОДА. Якщо чесно, то здивувалася, бо думала, що консультативно-дорадчих органів в ОТГ більше, тому можна вести перемовини про горизонтальну співпрацю.»

У першому вебінарі «Як правильно організувати молодь, щоб не втратити зв’язок» представлено практичний досвід роботи з молоддю в ОТГ від Вікторії Костюк, очільниці Молодіжної ради Смизької громади Рівне нської області, завдяки якому:

- малюємо портрет молоді, який дозволить підібрати інструменти роботи з цільовою аудиторією;

- розглядаємо поняття "дизайн мислення", яке варто використовувати при плануванні та реалізації заходів для молоді;

- ділимося один з одним досвідом своїх громад щодо залучення молоді в умовах карантину.

Вебінар «Актуалізація молодіжних ініціатив у кризових ситуаціях». Під час зустрічі обговорили молодіжні ініціативи, які є формами реагування на кризові ситуації, соціальні виклики та боротьбу з пандемією. Розібрались з тим, що може зробити молодь, щоб мотивувати людей об’єднуватися і наскільки це реально; форми взаємодії та участі у житті громади в період карантину; а також можливі моделі взаємодії з молоддю у кризових ситуаціях.

Проєкт триває, невдовзі організатори анонсують ще дві зустрічі. Слідкуйте за новинами, повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівне нського РВ АМУ.

Читайте також: На Рівне нщині масово створюють ФЕЙКи про ОТГ