Фото ілюстративне
П’ятого червня, за клопотанням слідчих Дубенський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою 31-річному зловмиснику, який другого червня пограбував 58-річного місцевого жителя.

Повідомити про злочин заявнику, який обмежений у пересуванні, вдалося лише третього червня близько 11 години. Поліцейські одразу виїхали на місце події та встановили, що напередодні близько 20 години до будинку 58-річного жителя райцентру крізь прочинене вікно проник невідомий чоловік. Заявник у цей час був удома — чоловік проживає сам та має інвалідність. Непроханий гість у оселі повечеряв, забрав мобільний телефон та сім-картку до нього, зарядний пристрій, а також 150 гривень і зник.

Поліцейські після огляду місця події оперативно вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 31-річний місцевий житель. Награбовані речі вилучили, а його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловікові вже повідомлено про підозру у вчиненні грабежу, поєднаного із проникненням у житло, передбаченого частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва прокуратури суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Дубенчанин уже був судимий за вчинення майнових злочинів та наприкінці квітня цьогоріч звільнився із місць позбавлення волі. Окрім того, як встановили слідчі в ході досудового розслідування, того ж дня близько 19 години підозрюваний пограбував ще одного місцевого жителя — на одній із вулиць райцентру вирвав із рук пакет із продуктами харчування та втік.

Тож наразі поліцейські встановлюють приченість зловмисника до інших злочинів, повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

Читайте також: У Рівному "любить квітів" заліз у магазин через вікно