фото ілюстративне
Передменструальний синдром, що і говорити, може зіпсувати настрій будь-якій жінці. Впорається з ним вам допоможуть ці 5 порад.

Більше відпочивайте

Намагайтеся щоночі спати не менше 8 годин - це один з кращих порад, як боротися з ПМС. Правильний режим сну (навіть у вихідні) згладить перепади настрою і позбавить від відчуття розбитості.Тримайтеся подалі від стресів. Проводьте більше часу наодинці з собою, слухайте улюблену музику, гуляйте в парку, приймайте ванни, займіться йогою або медитацією.

Харчуйтеся правильно

Так, ПМС вимагає негайно почати харчуватися виключно шоколадом, але, повірте, правильна дієта в ці дні потрібніше. Спробуйте перейти на 6 прийомів їжі замість 3, скоротивши розмір порцій. Часта їжа стабілізує кількість цукру в крові, усуваючи ряд неприємних симптомів, допомагаючи перемогти ПМС. Знизьте споживання жирного, солодкого і солоного. Скоротіть споживання кофеїну та алкоголю або повністю відмовтеся від них. Їжте більше складних вуглеводів: цільнозернового хліба, бобових, коричневого рису, сочевиці. Гарні в цей час і продукти, багаті кальцієм.

Вживайте вітаміни і добавки

Якщо ви і так дотримуєтеся здорової дієти, а симптоми ПМС не йдуть, проконсультуйтеся з лікарем про можливе вживання необхідних вам харчових добавок і вітамінів . Усунути неприємні відчуття можуть кальцій, магній і вітамін Е.

Займіться спортом

Можливо, вам зовсім не хочеться займатися спортом в такі дні, але, повірте, фізична активність цілком може вам допомогти. Більш того, останні дослідження показують, що передменструальний період відмінно підходить для фізичних навантажень. Спорт підвищує настрій і нормалізує сон. А вправи на розтяжку також допоможуть вам впоратися з менструальними болями.

Зверніться по допомогу до професіонала

Поговоріть з лікарем, як позбутися від ПМС. Якщо ніякі засоби не допомагають, вам варто звернутися до лікаря, щоб той призначив відповідне лікування при ПМС. У нього можуть входити болезаспокійливі засоби, препарати, що усувають гормональні збої, антидепресанти і т.д. Що ще може полегшити вам життя в «ці дні»? Переконайтеся, що ви користуєтеся оптимальним для вас засобом гігієни або підберіть те, з яким ви будете відчувати додатковий комфорт.