Хто хоче - той шукає можливості! І стосується це не лише робочих місць, а й освіти. Величезна кількість програм, які пропонує Європейський союз, молоді Рівненщини дає можливість і навчитися, і попрацювати у зовсім іншій країні. До того ж, як то кажуть, без відриву від навчання в Україні. Як це працює - дивимось далі.

 Працювати з міжнародними проектами для рівненських вишів не новина. Наприклад, Міжнародний економіко-гуманітарний університет активно співпрацює із двома університетами у Польщі та одним в Угорщині. До того ж участь у різноманітних конкурсах допомагає студентам отримати стипендію, яка повністю покриває витрати на навчання закордоном. Однією з таких студенток стала Дарина, яка паралельно з рівненським вишем здобуває освіту в університеті в Угорщині.

Стажування, волонтерство, академічні обміни та тренінги — це лише короткий перелік усього, що пропонує вже відома в Україні програма Erasmus+ для студентів, викладачів та молодіжних працівників.

Привільненська громада стала однією з найактивніших на Рівне нщині із залучення європейського досвіду. До слова, тут не обмежуються партнерством лише з однією організацією.

Ця програма буде продовжена в ОТГ й цього року. Тут знову чекають волонтерів. А поки маючи досвід стажування в США, Світлана Роїк активно залучає до співпраці з ЄС і молодь громади.

Молоді люди, які хочуть або лише починають працювати в апараті об'єднаної територіальної громади, мають можливість на одному ресурсі знайти усе, що для цього потрібно.

Це лише кілька прикладів того, які можливості для освіти пропонує Європейський Союз. Головне, мати бажання вчитися.