фото Рівненської ОДА
Поліською митницею Держмитслужби оформлено 187 декларацій в рамках проєкту виконання митних формальностей в автоматичному режимі.

Дану ініціативу реалізовують з 19 травня. Проєкт спрямований на спрощення процедури митного оформлення і передбачає можливість автоматичного оформлення митних декларацій без участі посадових осіб. Про це повідомляє Рівне нська ОДА.

Наразі пілотний проєкт стосуватиметься трьох митних режимів: експорт, переробка на митній території, реекспорт (після переробки).

«Загалом до митних постів, які беруть участь у проєкті від Поліської митниці входять МП «Луцьк», «Рівне » та «Сарни». З іншої сторони згоду на участь у ньому дали 5 підприємств з низьким ступенем ризиків від Рівне нщини та Волині», - повідомив начальник Поліської митниці Держмитслужби Сергій Панчук.

Для реалізації пілоту розроблено спеціальний алгоритм виконання митних формальностей в залежності від видів транспорту, митних режимів та типів митних декларацій.

Водночас, Поліська митниця Держмитслужби повідомляє, що для декларантів процедура подачі декларації залишається без змін. А отримані в ході реалізації проєкту напрацювання дадуть можливість розширити застосування автоматичного оформлення та у майбутньому підключити інші митні режими.

Читайте також: Затвердили нових заступників Міністра охорони здоров’я України