Вараська міська рада
Сьогодні, 1 червня 2020 року, під Вараської міською радою мітингували більше сотні представників малого бізнесу.

Підприємці виступали проти рішення щодо посилення карантинних заходів, яке напередодні одноголосно прийняла комісія з питань ТЕБ та НС у зв’язку з різким зростанням в місті випадків захворюваності на COVID-19.

Головною вимогою протестувальників було переглянути рішення комісії та дозволити роботу речових й продуктових ринків, торговельних закладів, кіосків, літніх майданчиків кафе та ресторанів, ломбардів та перукарень. В свою чергу, підприємці обіцяли працювати лише з дотриманням усіх вимог, прописаних в постановах головного санітарного лікаря України та запевняли, що беруть на себе усю відповідальність за наслідки порушення карантинних правил та обмежень під час роботи своїх торгових точок в умовах карантину.


Після тривалих емоційних переговорів з підприємцями, міським головою Сергієм Анощенком було скликано позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Взявши до уваги зменшення кількості нових випадків захворювання та зобов’язання підприємців ретельно дотримуватися усіх правил карантину під час роботи, члени комісії прийняли рішення скасувати в місті посилення карантинних обмежень.


Відтак, роботу речових й продуктових ринків, торговельних закладів, кіосків, літніх майданчиків кафе та ресторанів, ломбардів та перукарень у Вараші наразі знову дозволено.

Читайте також: На Рівне нщині від COVID-19 помер іще один рівнянин