фото ілюстративне
1 червня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг. Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та головний санітарний лікар області Роман Сафонов відповіли на запитання, які наразі хвилюють жителів області.

Основні меседжі брифінгу:

  • На Рівне нщині негативна динаміка щодо розповсюдження COVID-19. Щодоби фіксується від 27 до 69 нових випадків.
  • Аналіз епідситуації свідчить, що приріст хворих в області відбувається за рахунок високих показників захворюваності в окремих районах: Рівне , Рівне нському, Сарненському, Рокитнівському, Костопільському, Здолбунівському районах.
  • Разом з тим, в окремих районах ситуація є більш стабільною, тобто показник захворюваності за тиждень є нижчим ніж 12 випадків на 100 тис. населення. Це Володимирецький, Демидівський, Дубенський, Дубровицький, Зарічненський, Корецький, Млинівський. Тому на найближчому засіданні обласної комісії ТЕБ і НС розглядатиметься можливе точкове послаблення карантинних заходів. Вивчається питання відновлення окремих районних пасажирських перевезень.
  • Інфекція в Острозький район занесена з Хмельниччини, на відміну від інших районів області, де джерела розповсюдження COVID-19 пов’язані, переважно, з обласним центром.
  • Місто Вараш перебуває в зоні особливого контролю ОДА, адже там знаходиться АЕС – державний стратегічний об’єкт. Після перших випадків захворювання на COVID-19 серед працівників атомки було підписано розпорядження про активізацію заходів, зокрема, обстеження ПЛР-тестуванням працівників і контактних осіб. 15 травня 2020 року було проведено засідання обласної комісії по ТЕБ і НС, вжиті відповідні заходи та надано рекомендації місцевим органам влади. Наступне засідання обласної комісії також буде стосуватись епідситуації в м. Вараш.
  • Засоби захисту, закуплені за кошти обласної програми, розподілялися як між закладами першої хвилі, так й іншими медустановами. Отримали захисні засоби і центри ПМСД. Загалом лікарні Рівне нщині забезпечені засобами захисту орієнтовно на місяць.
  • Коронавірусна інфекція ускладнює перебіг різних захворювань.
  • 22 травня співробітник футбольного клубу «Верес» захворів на коронавірус, після чого клуб на карантині. Загрози інфікування гравців чи співробітників немає. 6 червня у Львові буде засідання Федерації футболу України, де розглядатиметься питання про відновлення тренувань, після чого керівництво клубу і повідомить про наступні ігри клубу.
  • Працівниками поліції систематично здійснюються заходи щодо недопущення поширення вірусу COVID-19 на території області. Станом на 1 червня зареєстровано 3129 повідомлень про порушення правил карантину, складено 194 адміністративні протоколи. Щодо факту святкування весілля у кафе у місті Сарни триває перевірка.
  • Обласний центр служби крові потребує капітального ремонту даху. У 2018 році з обласного бюджету були виділені кошти на проектно-кошторисну документацію. Заклад включений до нової програми «Фінансова підтримка закладів», яка буде розглянута на сесії обласної ради в червні.
  • Спалах інфекційної хвороби – це декілька випадків захворювання на інфекційну хворобу, пов’язаних єдиним джерелом та фактором передачі. Епідемія – це масове поширення хвороби серед населення на відповідній території за короткий проміжок часу. Пандемія – поширення не тільки на певний регіон, а й країни, континенти.

Читайте також: На Рівне нщині негативна динаміка щодо розповсюдження COVID-19