фото ілюстративне
Тільки з початку цього року у Державній прикордонній службі України було відзначено 39 військовослужбовців. Зокрема грошовими преміями на загальну суму 185, 5 тисяч гривень було заохочено 32 прикордонників, ще 7 – відомчими відзнаками та нагородами.

Варто зазначити, що прикордонники були відзначені з різних регіонів. Так, 5 військовослужбовців Південного регіонального управління прикордонного відомства було заохочено грошовою премією у розмірі по 20 та 10 тисяч гривень кожному відповідно, а ще троє військовослужбовців отримали нагрудний знак «За мужність в охороні державного кордону».

Нагороди прикордонники отримали в тому числі і за викриття спроби організації масштабного міжнародного каналу переміщення сигарет. Ділки намагалися налагодити незаконні поставки курива до країн ЄС транзитом через територію України та Молдови із Об’єднаних Арабських Еміратів. Схему з порушенням українського, молдовського та міжнародного законодавства було викрито на території Чорноморського рибного порту. Загальна кількість вилучених сигарет склала понад 1,7 мільйона пачок на загальну суму 69 мільйонів гривень.

Також грошовими преміями у розмірі 20 та 10 тисяч гривень був відзначений персонал Західного та Південного регіональних управлінь за виявлені великі партії важких наркотиків. Зокрема прикордонники Чопського загону виявили у вантажному автомобілі в пункті пропуску «Ужгород» понад 370 кілограмів наркотичної речовини «героїн». А військовослужбовці Одеського загону в морському порту «Південний» в контейнері, що прибув з Еквадору, виявили та вилучили понад 50 кг наркотичної речовини «кокаїн».

Нагороджено грошовими преміями і прикордонників, які несуть службу в зоні ООС та протидіють незаконному переміщенню осіб та товарів. Окремо, за рішенням Голови служби, грошовою премією відзначено 13 прикордонників, які відмовились співпрацювати з протиправними елементами та не погодились на прийняття неправомірних рішень, адже для них корупційні дії є неприпустимі.

Читайте також: Хворі на коронавірус військові із Рівне нського полігону мають задовільний стан